Το Δ.Σ. της Ενώσεως μας σας εύχεται Καλή Χρονιά, επιτυχή και δημιουργική

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της Ενώσεως μας σας εύχεται Καλή Χρονιά, επιτυχή και δημιουργική και ελπίζουμε το 2020 να αποτελέσει το θετικό ξεκίνημα της νέας δεκαετίας.

Επειδή έχουμε πρόσφατα πληροφορηθεί ότι έχει σταλεί προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας αίτημα επανεξέτασης και τροποποίησης του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου περί ρυμουλκών και ρυμουλκικών υπηρεσιών, επιθυμούμε να  επαναλάβουμε την ομόφωνη θέση του Δ.Σ. της Ενώσεως μας:  “Υποστηρίζουμε τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Κλάδου και επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων, χωρίς την εφαρμογή κανόνων και ρυθμίσεων που δημιουργούν αποκλεισμούς του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αυτονόητο και απολύτως απαραίτητο τον διάλογο και την προηγούμενη διαβούλευση με την αρμόδια Αρχή σε κάθε περίπτωση που προτίθεται να εξετάσει την τροποποίηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, πάντα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 352/2017, που αποτελεί τον Κανονισμό ορόσημο για την Ευρωπαϊκή Λιμενική Βιομηχανία”.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι σας έχουμε αποστείλει από τον Νοέμβριο 2019 αίτημα συνάντησης και αναμένουμε τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο σας, κατανοώντας βεβαίως ότι ο χρόνος σας είναι βεβαρημένος με πολλές υποχρεώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να σας συναντήσουμε σύντομα και να σας ενημερώσουμε για τα θέματα του Κλάδου μας, ο οποίος έχει υποστηρίξει διαχρονικά και συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελληνική Ναυτιλία.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22/01/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *